JKP Komunalije iz Sremske Mitrovice predstavilo najbolju crowdfunding ideju

U okviru projekta „Alternativno finansiranje i donacije za lokalne zajednice u Srbiji“, čiju je realizaciju omogućilo Nemačko savezno ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) putem Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje, organizovana je konferencija od strane NALED i asocijacija Loud Crowd.

Maj_12_Zajedno_za_alternativno_finansiranje_lokalnih_samouprava-Large-20

Završna konferencija bila je ujedno i finale konkursa za izbor najboljih projektnih ideja za finansiranje putem crowdfunding-a, pristiglih iz svih regiona Srbije.  Odlukom glasova publike pobedila je inicijativa JKP „Komunalije“ iz Sremske Mitrovice koje je prezentovalo projekat razvoja reciklažnog dvorišta za nula otpada u Gradu Sremska Mitrovica.

Maj_12_Zajedno_za_alternativno_finansiranje_lokalnih_samouprava-Large-58

Realizacijom ovog projekta, smanjiće se količina trajno odloženog otpada na regionalnoj deponiji, rešiće se problem mini divljih deponija u našem gradu i povećati stepen reciklaže.

Građanima će biti omoguceno da potpuno besplatno u Reciklazno dvorište odlože 8 kategorija otpada: kabasti otpad, građevinski otpad, zeleni otpad….

logo ept

Veliku zahvalnost dugujemo i Lokalnoj samoupravi, svim medijima, gradjanimakoji su se uključili u glasanje, a sve u cilju da nas grad bude – GRAD SA 0 OTPADA!

Maj_12_Zajedno_za_alternativno_finansiranje_lokalnih_samouprava-Large-24