EKOLOŠKA PREDSTAVA POVODOM SVETSKOG DANA ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Svetski dan zaštite životne sredine - slide

THE CASE FOR ZERO WASTE - logos UP

EKOLOŠKA PREDSTAVA POVODOM SVETSKOG DANA ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

U okviru Projekta „The Case For Zero Waste“ – „Stavaranje društva bez otpada“ prekograničnog programa Hrvatska – Srbija 2007 – 2013., finansiranog od strane Evropske Unije, koji sprovode JKP ,,Komunalije“, Ekološki klub Grada Sremska Mitrovica i Grad Sremska Mitrovica, u četvrtak 05. juna 2014. godine u Mitrovačkom pozorištu „Dobrica Milutinović“ je upriličena pozorišna predstava za decu.

Predstava „Gospodari metle“ je ekološkog karaktera i povod za njeno održavanje je „Svetski dan zaštite životne sredine“. Prikazivanje predstave je  izvedeno u tri termina i to: za decu starije uzrasne grupe PU,,Pčelica“ i za učenike trećih razreda svih gradskih škola u Sremskoj Mitrovici.

„Gospodari metle“ je najgledanija dečija predstava našeg pozorišta, gde glavni junaci, čistači ulica Kata i Mita, deci objašnjavaju značaj gradske higijene i zaštite čovekove okoline.

Predstava ima za cilj podizanje svesti kod naših mališana o značaju zaštite životne sredine. Svetski dan zaštite životne sredine je dan tokom koga se u celom svetu organizuju razne ekološke aktivnosti i kampanje, kada ljudi širom sveta ujedinjeno deluju kako bi obezbedili čistiju, zeleniju i sjajniju budućnost za sebe i buduće generacije.

Dobrom raspoloženju u pozorišnoj Sali doprineli su i učenici O.Š. „Triva Vitasović Lebarnik“ iz Laćarka, odigravši svoju ekološku predstavu na temu recikliranja koju je pripremila učiteljica Sunčica Zeljković.

Tamara Milković

PR JKP „Komunalije“

THE CASE FOR ZERO WASTE - logos DOWN