ZAVRŠENA OBUKA EDUKATORA U OKVIRU PROJEKTA „STVARANJE DRUŠTVA BEZ OTPADA“

Završena obuka edukatora - slide

THE CASE FOR ZERO WASTE - logos UP

ZAVRŠENA OBUKA EDUKATORA U OKVIRU PROJEKTA
„STVARANJE DRUŠTVA BEZ OTPADA“

U okviru Projekta „The Case For Zero Waste“ – „Stavaranje društva bez otpada“ prekograničnog programa Hrvatska – Srbija 2007 – 2013., finansiranog od strane Evropske Unije, koji sprovode JKP ,,Komunalije“, Ekološki klub Grada Sremska Mitrovica i Grad Sremska Mitrovica, u sredu 11. juna 2014. godine završena je obuka edukatora.

Obuka edukatora je otpočela u aprilu 2014. godine i vršili su je stručnjaci iz oblasti upravljanja otpadom i kompostiranja iz Osijeka.

Nakon testiranja, 23 učesnika edukacija steklo je sertifikate. Oni će u toku školske 2014 – 2015. godine kroz kreativne radionice svoje znanje o upravlajnju otpadom preneti zainteresovanim građanima, predstavnicima lokalnih udruženja građana, ali prvenstveno najmlađoj populaciji – deci školskog i predškolskog uzrasta u Sremskoj Mitrovici.

Cilj ove aktivnosti je upoznavanje sa pravilnim upravljanjem otpadom, značajem koji on ima u oblasti zaštite životne sredine, kao i metodama kompostiranja u kućnim uslovima.

Pored radionica koje će se organizovati u osnovnim školama i predškolskim ustanovama, radionice će biti orgnizovane i u mesnim zajednicama u gradu Sremska Mitrovica i predhodiće dodeli kompostera zainteresovanim građanima.

Tamara Milković

PR JKP „Komunalije“

THE CASE FOR ZERO WASTE - logos DOWN