Ekološke igre za očuvanje planete

Ekološke igre za očuvanje planete

THE CASE FOR ZERO WASTE - logos UP

U okviru projekta prekograničnog programa Hrvatska – Srbija 2007 – 2013 pod nazivom “THE CASE FOR ZERO WASTE” – STVARANJE DRUŠTVA BEZ OTPADA u PSC “Pinki“ održana je manifestacija pod nazivom “Dan planete zemlje”.

U okviru manifestacije održano je takmičenje dece svih osnovnih škola na temu razdvajanja otpada kroz kreativne i zabavne igre. Organizatori manifestacije su JKP “Komunalije” i Ekološki klub grada Sremska Mitrovica, uz podršku grada Sremska Mitrovica, ustanova kulture, nastavnog osoblja i dece iz lokalnih osnovnih škola i vrtića.

U zabavnom delu programa predstavljene su mitrovačke osnovne škole, Predškolska ustanova “Pčelica” i Muzička škola “Petar Krančević” i dečiji hor “Vivak”, kroz skečeve, recitacije, pesmu i ples. U okviru manifestacije održano je i takmičenje sa temom – prikupljanje i odvajanje otpada, gde su učestvovali učenici trećih razreda svih osnovnih škola sa teritorije grada Sremska Mitrovica.

Deca ŠOSO “Radivoj Popović” su pored učestvovanja u takmičenju izložili svoje rukotvorine, štand sa začinskim biljem, dok je JKP “Komunalije” predstavilo svoju komunalnu opremu, kamione za prikupljanje smeća i čišćenje ulica.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Sremske Mitrovice Tomislava Jankovića, koji je i otvorio prve ekološke igre, veoma je važno najmlađim sugrađanima skrenuti pažnju na zaštitu životne sredine, kao i uticati na njihovu svest o tome da je očuvanje prirode i okoline od presudnog značaja za budućnost svih građana.

Iz JKP “Komunalije” poručuju učenicima i građanima da je briga o sredini u kojoj živimo veoma važna, a da su edukacije o prikupljanju i odvajanju otpada veoma korisne.

Članovi jednog od organizatora manifestacije, Ekološkog kluba grada Sremska Mitrovica, naglasili su da ekološke igre i edukacija nisu korisni samo za decu, nego i za roditelje, koji će svojoj deci prenostiti svoje navike i dodatno im ukazivati na važnost očuvanja životne sredine.

Izvor: Sirmiuminfo

THE CASE FOR ZERO WASTE - logos DOWN