ОБАВЕШТЕЊЕ О РЕЗУЛТАТИМА АНАЛИЗЕ САВСКЕ ВОДЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ О РЕЗУЛТАТИМА АНАЛИЗЕ САВСКЕ ВОДЕ

Узорци воде узорковани 05.08.2020.- испитивање завршено 10.08.2020.год.

Јавно комунално предузеће “Комуналије“ Сремска Митровица обавештава грађане о резултатима анализе савске воде, коју је извршио Завод за јавно здравље Сремска Митровица.

Анализа савске воде је извршена дана 05.08. 2020. године и то на тачкама узорковања : Река Сава- Мала плажа, Река Сава- Почетак плаже, Река Сава-“Диспанзер“ .

Узорковањем и анализом физичко-хемијских и микробиолошких параметара савска вода на наведеним локалитетима

ОДГОВАРА

захтевима Уредбе о граничним вредностима загађујућих материја у површинским водама и подземним водама и седименту и роковима за њихово достизање.

Препоруке за здравствено безбедно купање: избегавати роњење, гњурање, прскање, скакање и гледање у води, приликом уласка у воду постепено се расхладити, обавезно се туширати чистом водом са тушева након изласка из савске воде, вршити надзор над купањем мале деце ( у плићаку је вода најзагађенија), после јаке кише и олује не купати се 2-3 дана, забранити приступ домаћим животињама, не седети на влажном пески већ на простиркама.

Молимо све суграђане да се у току боравка на плажи придржавају правила забране игре с лоптом у води и пешчаном делу плаже обележеном знаковима забране, како не би ометали одмор и рекреацију посетилаца Градске плаже у Сремској Митровици.

 Reka Sava